Cum alegem bradul perfect de Crăciun? Câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont

0
161

Unii și-au făcut deja bradul de Crăciun, însă alții mai așteaptă câteva zile înainte să meargă la târgurile de brazi. Cu toate acestea, cum știm ce brad să alegem, fie el natural sau artificial?

Prețul

Un brad de Crăciun natural pornșste de la 49-50 de lei și ajunge la 1.000 de lei, în funcție de tipul și dimensiunile lui, dar și de locul din care îl cumperi. Un brad artificial are aproximativ aceleași prețuri, diferența fiind că acesta poate fi utilizat mai mulți ani la rând.

Deci, dacă ne ghidăm după preț, bradul artifical este mai avantajos.

Substante chimice

Brazii artificiali conțin substanțe chimice, cum ar fi policlorura de vinil (PVC). PVC-ul poate produce dezechilibre hormonale grave.

Totusi, este de luat în calcul și faptul că brazii naturali sunt stropiți cu pesticide.

Estetica

Brazii artificiali arată perfect, în schimb brazii naturali te întâmpină cu un miros frumos, specific Crăciunului.

Totuși, dacă ești un iubitor al brazilor naturali, dar și al naturii în același timp, trebuie să ții cont de faptul că există pericolul tăierilor ilegale. Este de preferat să cumperi bradul de Crăciun din locuri autorizate pentru a fi sigur ca acesta provine dintr-o plantație specială și că, în locul copacului tăiat, se va planta altul.

In cazul brazilor artificiali, PVC-ul nu este reciclabil, astfel că, atunci când aruncăm bradul, el va continua să polueze pământul sute de ani. Bradul natural este biodegradabil si reciclabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.