USR acuză PSD şi PNL că fac scut în jurul ministrului Bode şi blochează dezbaterea moţiunii simple depuse după eşecul aderării la Schengen

0
173

USR transmite, marţi, că PSD şi PNL fac scut în jurul ministrului de Interne Lucian Bode şi blochează dezbaterea moţiunii depuse de USR şi Forţa Dreptei împotriva sa, după eşecului aderării României la Schengen. Moţiunea depusă ieri de USR şi Forţa Dreptei trebuia dezbătută în maximum 6 zile de la depunere. Conform cutumei, dacă a şasea zi era în weekend, moţiunea se dezbătea luni. PSD şi PNL au invocat însă chestiuni procedurale pentru a amâna audierea ministrului în Parlament.

”Astăzi, în Biroul Permanent, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului de Interne a fost blocată pe motive absurde. PSD şi PNL au solicitat aviz de la Comisia de Externe şi de la Ministerul de Externe pentru a putea dezbate moţiunea.  Mai mult, termenul pentru aviz a fost prelungit până la data în care Parlamentul se pregăteşte de vacanţa parlamentară, incălcând regulamentul care spune că moţiunea simplă trebuie dezbătută în 6 zile. Tot efortul PSD şi PNL, pentru ca Lucian Bode să aibă sărbători liniştite. Două partide care fac scut în faţa celui care a îngropat visul românilor de a intra în Schengen”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul de grup al deputaţilor USR. 

Nu este prima dată când PSD şi PNL apelează la tertipuri procedurale pentru a bloca o moţiune, afirmă cei de la USR.

”n trecut, au investigat autenticitatea grafologică a semnăturilor depuse de parlamentarii USR la moţiunea de cenzură. Este doar o metodă de a trage de timp”, mai precizează USR. 

 

Sursa: Adevarul Zilei