Atac cu drone la Kiev. Două persoane au fost rănite

0
146

Rusia a atacat cu drone kamikaze capitala ucraineană, în noaptea de duminică spre luni, iar autorităţile de la Kiev au anunţat că cel puţin două persoane au fost rănite, iar infrastructura critică a fost afectată, relatează „The Guardian”.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, a scris pe Telegram că obiective de infrastructură şi case private au fost avariate în urma atacului nocturn cu drone din regiunea Kiev. Cele două persoane rănite sunt sub supraegherea medicilor.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că echipele lucrează la restabilirea energiei electrice şi căldurii în oraş.

La rândul lor, forţele aeriene ucrainene spun că au doborât 30 din cele 35 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii. La Kiev s-au auzit mai multe explozii, potrivit CNN. De asemenea, un incendiu a fost semnalat în cartierul central Şevcenkivski.

Alarma a fost dată în jurul orei locale 2.00, când armata a anunţat că a fost activată apărarea aeriană pentru a proteja capitala de atacuri cu drone, iar locuitorii au fost îndemnaţi să se adăpostească.

Dronele kamikaze Shahed-136/131, de fabricaţie iraniană, ar fi fost lansate de pe coasta estică a Mării Azov, a adăugat armata ucraineană.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.