Accident grav în Pasajul Unirii din Capitală, cu un autocar care transporta 48 de cetățeni greci. O persoană a murit și alte 22 au fost rănite

0
134

Încă un accident rutier grav a avut loc, vineri, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală. În accident a fost implicat un autocar care transporta turiști greci.

În urma accidentului, o persoană a decedat, iar 22 de victime au ajuns la 4 spitale din Capitală, potrivit şefului DSU, Raed Arafat.

Un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, în stare critică. În autocar se aflau 47 de pasageri, toţi turişti greci.

Şoferul autocarului a fost testat aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ.

La câteva ore de la accident, traficul rutier a fost reluat, circulaţia desfăşurându-se sub îndrumarea poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere.

Poliția a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menţionăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administraţiei Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.

Măsurile au fost implementate la sfârşitul lunii octombrie, şi au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificaţia „accesul interzis vehiculelor cu înălţimea  mai mare de 3,5m”.

Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informaţii, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului, a anunţat şi Ministerul Sănătăţii.

Ca urmare a accidentului, mai mulţi pasageri au fost răniţi, iar unii dintre aceştia au fost încarceraţi. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la spitale de urgenţă din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan şi Militar.

 

Sursa: Sursa Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.