Benedict al XVI-lea este grav bolnav. Anunțul făcut de Papa Francisc

0
157

Papa Francisc anunţă miercuri că predecesorul său Benedict al XVI-lea este ”grav bolnav” şi că se roagă pentru el, relatează AFP.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, a demisionat în 2013, declarându-se prea slăbit ”să exercite în mod adecvat ministerul” de şef al Bisericii Catolice.

”Aş vrea să vă cer tuturor o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict. Pentru a-i păstra vie amintirea, pentru că este grav bolnav, pentru a-i cere Domnului să-l consoleze şi să-l susţină”, a declarat Papa Francisc în timpul audienţei generale.

Benedict al XVI-lea, pe numele său real Joseph Ratzinger, şi-a anunţat demisia în latină, la 11 februarie 2013, o decizie personală, din cauza diminuării puterii.

Demisia primului papă german din istoria modernă – prima în ultimii 700 de ani – le-a deschis astfel calea succesorilor săi care s-ar afla în situaţia sa.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, care suferă de dureri de genunchi, şi-a lăsat ”deschisă” această posibilitate.

Joseph Ratzinger duce o viaţă retrasă, după ce a demisionat, într-o mică mănăstire, în grădina Vaticanului.

Benedict al XVI-lea a fost prins din urmă, în 2022, după opt ani de pontificat (19 aprilie 2005-28 februarie 2013), de drama pedofiliei din Biserica Catolică.

El a fost acuzat, într-un raport, în Germania, de modul în care a gestionat violenţe sexuale pe când era arhiepiscop la Munchen.

El a rupt tăcerea pentru a cere ”iertare”, dar a dat asigurări că nu a acoperit niciodată pedofilia.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.