Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a fost depus la stadionul Vila Belmiro din Santos. Fanii aduc un ultim omagiu

0
133

Sicriul cu trupul neînsufleţit al „Regelui” Pele a părăsit, luni, în zori, spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va fi ţinut un priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi.

Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară.

Pe stadionul Vila Belmiro, unde a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale, Pele, care a murit, joi, la 82 de ani, va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

Deja, duminică seară, mai muţi fani s-au strâns în faţa stadionului, unde aşteaptă să le fie permis accesul pentru a-i aduce un omagiu lui Pele.

Sicriul „Regelui” va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10.00. Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi. Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial.

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula care a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia, sau Neymar, suspendat la meciul cu Lens. După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri, ci la parter, pentru a facilita accesul ulterior vizitatorilor.

 

Sursa: Adevarul Zilei