Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA şi mama sa au fost condamnate pentru vânzare de părţi ale cadavrelor

0
91

O fostă proprietară a unei firme de pompe funebre şi mama ei au fost condamnate la închisoare în Colorado după ce au disecat sute de cadavre şi au vândut părţi din acestea, relatează BBC.

Procurorii au declarat că Megan Hess, în vârstă de 46 de ani, şi Shirly Koch, în vârstă de 69 de ani, au disecat circa 560 de cadavre şi au vândut ilegal părţi din acestea între 2010 şi 2018.

Ambele femei se recunoscuseră vinovate de fraudă la începutul acestui an.

Megan Hess va fi închisă pentru 20 de ani, în timp ce Shily Koch a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor federali din Colorado, mama şi fiica au recoltat şi au vândut părţi de cadavre şi uneori chiar cadavre întregi.

Hess – care conducea casa funerară Sunset Mesa din oraşul Montrose – a taxat familiile cu până la 1.000 de dolari pentru incinerări care nu au avut loc niciodată, iar în unele cazuri se oferea să facă incinerări gratuite, în schimbul donării unor părţi ale corpului. 

În SUA este ilegală vânzarea de organe, dar vânzarea de părţi ale corpului nu este reglementată în prezent de legislaţia federală americană. Femeia îşi deschisese în acelaşi loc cu firma de pompe funebre şi o firmă pentru servicii de donare de organe.

Megan Hess a primit pedeapsa maximă prevăzută de lege.

„Aceste două femei au profitat de victime vulnerabile care au apelat la ele într-un moment de durere şi tristeţe”, a declarat într-un comunicat Leonard Carollo, agentul special al FBI care s-a ocupat de caz. „Dar, în loc să ofere îndrumare, aceste femei lacome au trădat încrederea a sute de victime şi i-au mutilat pe cei dragi lor”, a precizat agentul FBI.

Cazul a fost declanşat de o investigaţie Reuters despre traficul de organe în SUA, care a determinat FBI să facă o descindere la casa morturară în 2018.

Declaraţiile emoţionante ale victimelor au dominat audierea de marţi pentru pronunţarea sentinţei.

Descriind acest caz ca fiind „cel mai epuizant din punct de vedere emoţional pe care l-a experimentat vreodată pe scaunul de judecător”, judecătoarea Christine Arguello a ordonat ca cele două femei să fie trimise imediat după gratii.

 

Sursa: Adevarul Zilei