Premierul Ciucă a discutat cu reprezentanţii Romgaz despre producţia de gaze naturale şi punerea în producţie de noi sonde: Guvernul acordă o importanţă deosebită investiţiilor

0
190

Premierul Nicolae Ciucă a discutat marţi cu reprezentanţii Romgaz despre producţia de gaze naturale şi punerea în producţie de noi sonde, inclusiv proiectele off-shore la Marea Neagră şi evoluţia proiectului centralei de producere a energiei electrice de la Iernut, precizând că Guvernul acordă o importanţă deosebită investiţiilor care contribuie la consolidarea securităţii energetice.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Romgaz, pentru a analiza aspecte privind producţia de gaze naturale şi punerea în producţie de noi sonde. Cu acest prilej, a fost prezentată implicarea Romgaz în proiectele off-shore la Marea Neagră, inclusiv Neptun Deep. Conducerea companiei a prezentat, totodată, evoluţia proiectului centralei de producere a energiei electrice de la Iernut, cu o putere instalată de 430 de MW”, anunţă Executivul.

“Guvernul acordă o importanţă deosebită investiţiilor care contribuie la consolidarea securităţii energetice a ţării. Rolul Romgaz, ca şi companie naţională, este determinant în implementarea planurilor Guvernului de a atinge acest obiectiv. Avem nevoie de un ritm alert în implementarea acestor proiecte, iar pentru asta  am asigurat toate instrumentele necesare, atât financiare, cât şi legislative”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

Sursa: Adevarul Zilei