Pacientă de 101 ani din Iași, depistată cu COVID, externată după zece de tratament

0
150

O pacientă de 101 ani a fost externată de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a avut COVID, femeia suferind şi de alte boli.

Medicul Florin Roşu, director al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat miercuri că o pacientă de 101 ani, care a avut COVID, a fost externată din această unitate după zece zile de spitalizare.

”Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi pleacă acasă la cei dragi după zece zile de spitalizare. Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani. Aceasta a fost admisă în spitalul nostru cu diagnostic de COVID. Pacienta s-a adresat iniţial Spitalului Clinic Paşcani acuzând dispnee şi tuse productivă. De acolo a fost dirijată către UPU la spitalul Sfântul Spiridon, unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de COVID-19. La internare avea o stare generală influenţată, afebrilă, conştientă, greu cooperantă. Femeia avea insuficienţă respiratorie cronică, insuficienţă cardiacă, boală cardiacă, ateroscleroză cerebrală şi boală renală cronică. A avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile puteau să o pună în pericol”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Potrivit acestuia, după câteva zile de spitalizare, simptomele s-au ameliorat, iar pacienta coopera cu personalul medical.

”A avut un singur gând, de a se face bine şi de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilităţii acestei vârste, a afecţiunilor asociate, tratamentul pentru COVID- 19 a fost un succes. Suntem mulţumiţi şi bucuroşi că dorinţa pacientei noastre s-a îndeplinit, ea fiind externată din spital”, a declarat medicul Florin Roşu.

 

Sursa: Adevarul Zilei