Își va da Nicușor Dan demisia? Ce spune edilul Capitalei: Încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat

0
139

Tot mai contestat de bucureșteni, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a catadicsit abia luni, după nouă zile, să ofere o primă reacție la faptul că Ana Oros a fost omorâtă de o haită de câini maidanezi în zona Lacul Morii. Dar, iată că după ce s-a ascuns zile bune, presa a avut ocazia să îl întrebe dacă s-a gândit să demisioneze din funcţie, în urma tragediei care a indignat și îndurerat o țară întreagă. 

Este evident că edilul nu și-a pus niciodată această problemă, deși începând cu lipsa apei calde, a căldurii a problemelor cu câinii vagabonzi și  alte și alte suficiente motive, îl îndreptățeau din plin să recurgă la un astfel de gest de minimă decență. 

„Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, a afirmat senin Nicuşor Dan. 

Referitor la întârzierea unei reacții publice, după nouă zile de la tragedia din Lacul Morii, el spune că se fac verificări și că trebuiesc făcute evaluări. 

„Ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”. 

În opinia sa, doar câteva zeci de câini vagabonzi umblă liberi pe străzi. 

„Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de ASPA şi de cei de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 5. (…) Nu a existat niciodată o întrerupere a activităţii de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA şi cum a reacţionat la sesizări. Sunt 14 prinzători ai ASPA, în acest moment. În adăposturile ASPA, 1.600 de locuri ocupate din 1.800. Spunem de ani de zile că degeaba capturăm câini de pe străzi dacă nu rezolvăm problema înmulţirii necontrolate din bucureşti şi Ilfov. În acea zonă au fost prinşi 120 de câini, după tragicul accident au fost prinşi toţi câinii din zona Lacul Morii şi după câteva zile au revenit. Cum putem opri asta? Să controlăm înmulţirea câinilor. PMB a făcut campanii de microcipare şi sterlizare gratuită, însă au dat rezultate parţiale”, a spus Nicuşor Dan. 

El spune că „ar fi necesare 20 milioane de lei pentru microcipare şi sterilizare în Bucureşti și Ilfov”. 

”Dacă nu rezolv problema câinilor fără stăpân, în șase luni îmi dau demisia” 

Trebuie să amintim că în campania electorală pentru Primăria Capitalei din anul 2012, același Nicușor Dan declara cu emfază că rezolvă problema câinilor comunitari din Capitală, altfel demisionează din funcția de primar general dacă nu vor fi strânși „în totalitate” câinii comunitari în termen de 6 luni. 

”Dacă nu rezolv problema (câinilor fără stăpân, n.red.) în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, declara, atunci, Nicușor Dan. 

 

Sursa: Mediafax