Vladimir Putin se oferă să ajute Turcia și Siria după cutremur: „Împărtășim tristețea și durerea celor care și-au pierdut oameni dragi”

0
159

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, și celui sirian, Bashar al-Assad, după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria.

Liderul de la Kremlin i-ar fi transmis lui Erdogan că este dispus să trimită țării mai multe ajutoare după această catastrofă.

„Vă rugăm să acceptați cele mai profundele mele condoleanțe pentru numeroasele victime umane și distrugerile pe scară largă cauzate de un puternic cutremur din țara dumneavoastră.

Vă rugăm să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin familiilor și prietenilor victimelor, precum și urările de recuperare rapidă celor afectați ca urmare a unui dezastru fulgerător. Suntem gata să oferim asistența necesară”, a declarat Putin într-o telegramă publicată luni pe site-ul Kremlinului, potrivit Interfax.

Anterior, a fost raportat că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a purtat conversaţii telefonice cu ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, şi a oferit asistenţă pentru eliminarea consecinţelor cutremurului.

„La rândul său, ministrul Apărării al Republicii Turcia, Hulusi Akar, a mulțumit generalului de armată Serghei Șoigu pentru asistența oferită, promițând că va pregăti propuneri specifice în viitorul apropiat”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Un cutremur major a lovit estul Turciei, luni, 6 februarie. Seismul a avut loc în provincia Gaziantep și a fost resimțit în mai multe țări, printre care Siria și Liban. 

Putin i-a transmis condoleanțe și omologului său sirian Bashar al-Assad în legătură cu consecințele tragice ale cutremurului din regiunile de nord ale țării și și-a declarat disponibilitatea de a ajuta la eliminarea consecințelor acestuia.

„Împărtășim tristețea și durerea celor care și-au pierdut oameni dragi, sperăm într-o recuperare rapidă a tuturor victimelor și suntem gata să oferim asistența necesară în eliminarea consecințelor acestui dezastru natural”, se arată în telegrama președintelui Federației Ruse, publicată pe site-ul Kremlinului.

Ulterior s-a anunțat că președintele sirian Bashar al-Assad a acceptat ajutorul lui Vladimir Putin.

„Assad a acceptat cu recunoștință această ofertă, iar în următoarele ore, salvatorii de la Ministerul rus pentru Situații de Urgență vor zbura în Siria”, se arată în comunicat.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.