Bilanțul cutremurului devastator, în creștere: Numărul morţilor a depăşit 5.000 de persoane în Turcia şi Siria

0
137

Bilanțul victimelor cutremurului devastator de 7,8 grade pe scara Richter este în continuă creștere. Sunt mii de decese înregistrate în Turcia și Siria.  

Sunt peste 5.000 de morţi, mii de răniţi, în timp ce un număr necunoscut de persoane au rămas blocate sub dărâmături, după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria, în urma celui mai puternic seism care s-a înregistrat, luni, în regiune după mai bine de un secol.

Operaţiunile de salvare se desfăşoară contracronometru, mai ales că şi vremea pune probleme şi reduce şansele de supravieţuire ale celor prinşi sub ruine.

Bilanţul cutremurelor a depăşit 5.000 de morţi în Turcia şi Siria, anunţă CNN.

Bilanţul victimelor din Turcia a crescut la cel puţin 3.419 morţi, a declarat marţi vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, într-o declaraţie televizată. Cel puţin 20.534 de persoane sunt rănite, a precizat Oktay.

În Siria, bilanţul victimelor a crescut la 1.602 morţi în zonele controlate de guvern şi în zonele controlate de opoziţie, au declarat oficialii.

Turcia a desfăşurat peste 24.400 de persoane pentru căutare şi salvare în zona cutremurului şi a confirmat că 5.775 de clădiri s-au prăbuşit.

Numărul de salvatori ar urma să crească odată cu sosirea altor voluntari, dar condiţiile de iarnă împiedică desfăşurarea lor, a declarat marţi Orhan Tatar, oficial al agenţiei de gestionare a dezastrelor. Tatar a declarat că agenţia sa a primit 11.342 de rapoarte privind clădiri prăbuşite, dar doar 5.775 dintre aceste rapoarte au fost confirmate.

55 de elicoptere au efectuat 154 de ieşiri pentru a transporta ajutoare de urgenţă, iar 85 de camioane distribuie alimente, a spus el.

„Condiţiile meteorologice nefavorabile continuă în regiune. Prin urmare, din când în când poate fi dificil să se transporte aceste echipe de căutare şi salvare în regiune”, a explicat oficialul. Temperaturile din timpul nopţii în oraşul Gaziantep, afectat de cutremur, au coborât până la minus 5 grade Celsius.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.