Alegeri în SUA. Joe Biden nu a luat încă o cu privire la o candidatură în 2024

0
149

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a declarat decizie miercuri, că „intenţionează” să candideze din nou în 2024, dar că „nu a luat încă o decizie finală”, într-un interviu acordat canalului PBS.

„Sunt o persoană care crede în soartă. Aş fi complet sincer cu americanii dacă aş crede că o problemă de sănătate sau ceva m-a împiedicat să-mi fac meseria”, a mai declarat preşedintele american, invitând din nou pe cei îngrijoraţi de vârsta lui să „se uite” la el atunci când lucrează. 

În discursuş său despre Starea Uniunii, Biden s-a adresat ”gulerelor albastre”, al căror campion se vrea.

Alocuţiunea sa bătăioasă în Congres a fost însă interpretată ca o lansare a campaniei electorale, iar democratul a vrut să-şi continue lansarea în Wisconsin, un stat agricol în Nordul Americii în care a obţinut cu greu o victorie împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump în 2020.

”Proioectul meu economic este al acestei Americi populare care se trezeşte în fiecare dimineaţă pentru a se duce să muncească şi care luptă pentru un trai decent”, a declarat el într-un centru de formare a muncitorilor în construcţii, înconjurat de sindicalişti cu căşti şi veste de şantier.

Joe Biden a continuat să-şi rodeze ceea ce ar putea fi discursul său de campanie – un ton hotărât optimist şi o abordare cât mai concretă posibil, cu detalii despre reformele sale trecute şi proiectele sale viitoare, indiferent că este vorba despre şantiere de infrastructură imense sau necazuri zilnice ale consumatorilor.

În ceea ce pare o campanie electorală înaintea campaniei electorale, şeful statului american vizitează joi Florida, un stat din Sud, majoritar republican, preferat de pensionari.

El urmează să-şi detalieze, în Florida, programele în favoarea bătrânilor şi să arate astfel că este pregătit de luptă cu dreapta dură a cărei stea în ascensiune este  guvernatorul local Ron DeSantis .

”State of the Union” a fost urmărit la televizor de 27 de milioane de telespectatori, potrivit cabinetului Nielsen – mai puţini decât cu un an în urmă.

În 2022, Joe Biden a fost urmărit de 38 de milioane de telespectatori, într-un context foarte particular, la câteva zile după invazia Ucrainei de către Rusia.

Democratul ştie bine că, pentru moment, alegătorii americani nu vor să-l vadă că rămâne la Casa Albă – nu mai mult decât ar vrea să-l vadă pe Donald Trump întorcându-se acolo.

Întrebat insistent despre vârsta sa, preşedintele american declară că cel mai bun lucru este să fie urmărit la lucru.

”Asta merge de la o extremă la alta. Ieri seară am auzir oameni spunând «uită-te la Biden, nu mai e o problemă»”, a comentat el la PBS pe un ton pe jumătate amuzat, pe jumătate fatalist.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.