Cutremur cu magnitudinea 5,2 în Gorj, resimţit în mai multe judeţe

0
148

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a produs, luni, în judeţul Gorj, seismul fiind resimţit în mai multe judeţe. Până în prezent nu sunt semnalate victime sau pagube, dar echipe de recunoaştere au fost trimise în mai multe judeţe. O replică având magnitudinea 3 s-a produs la 17.21.

”În ziua de 13.02.2023, 17:21:14 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 15 km”, a transmis INFP. 

Cutremurul s-a produs la 109 km SV de Sibiu, 111 km NV de Craiova, 146 km V de Pitesti, 157 km SE de Timisoara, 176 km SE de Arad, 181 km S de Cluj-Napoca, 206 km V de Brasov, 208 km E de Belgrade, 213 km E de Zemun, 225 km NE de Nis.

Inspectoratele Judeţele pentru Situaţii de Urgenţă din mai multe judeţe au transmis deja că au fost trimise în teren echipe de recunoaştere post-cutremur. 

”Preventiv, s-a dispus ca echipajele să meargă în teren pentru misiuni de recunoaştere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme”, a transmis ISU Gorj. 

Anunţuri similare au fost făcute şi de autorităţile din Timiş, Arad, Sibiu. 

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a transmis IGSU.

Instituţia transmite şi informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

”În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a mai transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că seismul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitesti, 166 km E de Timisoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 218 km E de Belgrade, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiesti.

ISU Gorj a precizat că, deocamdată, nu au fost primite solicitări de asistenţă.

Cutremurul s-a simţit în mai multe judeţe, inclusiv Sibiu, Hunedoara şi Timiş. 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.