Ambasadoarea SUA la Bucureşti spune că implicarea României în combaterea traficului de persoane reprezintă un argument puternic pentru accederea ţării noastre la Programul Visa Waver

0
191

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea SUA la Bucureşti Kathleen Ann Kavalec. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate, în contextul războiului din Ucraina, proiectele de investiţii în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, cât şi despre combaterea traficului de persoane. Oficialul american i-a transmis pe această cale premierului român că implicarea ţării noastre în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane reprezintă un argument puternic pentru accederea României la Programul Visa Waiver.

Premierul a subliniat importanţa reprezentării SUA la nivel de ambasador în ţara noastră şi a abordat temele majore ale relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a mulţumit pentru decizia Statelor Unite de creştere a prezenţei militare în România şi pentru susţinerea şi preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat şi NATO.

Conform sursei citate, ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condiţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Oficialul american a transmis toată aprecierea pentru rolul asumat de România în asistenţa multi-dimensională acordată celor două state.

„Proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici – SMR sunt de primă importanţă pentru ambele părţi, contribuind la consolidarea securităţii energetice în regiune”, mai precizează Executivul.

De asemenea, noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae Ciucă în combaterea traficului de fiinţe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea ţării noastre în Programul Visa Waver.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.