Cât de sănătoasă este, de fapt, cafeaua decofeinizată

0
528

Cafeaua decofeinizată este similară ca gust și aspect cu cafeaua obișnuită, dar conține foarte puțină cofeină. Nu există dovezi care să sugereze că un consum de cafea decofeinizată dăunează sănătății, însă poate chiar împărtăși unele dintre beneficiile unei cafelei obișnuite.

Decafeinizata vs cafea obișnuită

Potrivit unei revizuiri sistematice din 2017, cafeaua decofeinată este similară cu cafeaua obișnuită, dar conține puțină sau deloc cofeină.

Pentru a elimina cofeina, producătorii folosesc o combinație de apă și alte substanțe chimice. Utilizarea de substanțe chimice suplimentare accelerează procesul de decofeinizare, care minimizează pierderea de compuși fără cofeină și ajută la păstrarea aromei distincte de cafea.

Deși procesul de decofeinizare are loc de obicei înainte de prăjire, un studiu din 2018 sugerează că extracția cofeinei se poate întâmpla mai rapid cu boabele prăjite. 

Este decofeină nocivă pentru sănătate?

Un studiu din 2017, sursa de încredere, a analizat 201 meta-analize ale cercetărilor observaționale privind consumul de cafea. Autorii acesteia au concluzionat că cafeaua decofeinizată nu pare să aibă efecte nocive asupra sănătății.

Cu toate acestea, utilizarea clorurii de metilen în procesul de decofeinizare a ridicat o anumită îngrijorare în rândul membrilor comunității cafelei, precum și în rândul unor consumatori. Inhalarea chiar și a unor cantități mici de clorură de metilen – aproximativ 200 de părți per milion (ppm) în aer – poate încetini temporar sistemul nervos central și poate afecta atenția unei persoane și coordonarea ochi-mână. Expunerea ușoară poate duce, de asemenea, la simptome precum: durere de cap, somnolenţă, amețeli, iritabilitate, tuse sau respirație șuierătoare.

Mai multe informații pe realitateamedicala.net

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.