Tinere racolate prin metoda loverboy: Şapte bărbaţi, reţinuţi de DIICOT Piteşti într-un dosar de proxenetism şi trafic de minori

0
188

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au reţinut şapte bărbaţi suspectaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Cei şapte ar fi racolat şase femei, între care şi o minoră, pe care le-au exploatat sexual în ţară şi în străinătate.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, ar fi racolat, prin metoda loverboy, şase femei, printre care şi o minoră, şi le-ar fi determinat să practice prostituţia, în România şi în străinătate, prin intermediul site-urilor de promovare a serviciilor sexuale, în folosul material al acestora. (…) 19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. După administrarea probatoriului, şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă”, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Vineri, cei şapte inculpaţi vor fi prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Joi, anchetatorii au făcut în acest dosar nouă percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş şi judeţul Galaţi, în urma cărora au fost descoperiţi şi ridicaţi 16.000 de euro, 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unităţi de calcul, diverse înscrisuri. 

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme, cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum şi asupra unui imobil.

Femeile exploatate primesc sprijin şi protecţie din partea membrilor unei organizaţii specializate în lupta împotriva traficului de persoane.

 

Sursa: Adevarul Zilei