Ciucă: România urmează să implementeze o reformă structurală a învăţământului. Pachetul legilor Educaţiei va introduce norme şi practici din statele europene cu vechi tradiţii în educaţie

0
169

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că ţara noastră urmează să implementeze o reformă structurală a învăţământului prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educaţiei şi care a fost prezentat de Ligia Deca.

Şeful Guvernului a adăugat că cele două proiecte de legi „vor introduce norme şi practici din statele europene cu vechi tradiţii în educaţie şi cu rezultate bune pe plan internaţional”.

 „România urmează să implementeze o reformă structurală a învăţământului, prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educaţiei şi care a fost prezentat, astăzi, de ministrul Ligia Deca. Cele două proiecte de act normativ – care reglementează învăţământul preuniversitar şi pe cel superior – vor introduce norme şi practici din statele europene cu vechi tradiţii în educaţie şi cu rezultate bune pe plan internaţional. Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt şi principiile pe care PNL le-a susţinut în ultimii ani şi care se află în raportul prezidenţial ”România Educată”: accesul neîngrădit la şcolarizare pentru toţi, prevenirea şi combaterea fenomenului de abandon şcolar, susţinerea performanţei şi a calităţii în actul educaţional”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Facebook.

Premierul a adăugat că cel mai important aspect este centrarea întregului sistem de învăţământ pe beneficiarii acestuia, elevii şi studenţii.

„Portofoliul educaţional, consilierea şcolară şi configurarea personalizată a programei sunt doar câteva dintre elementele care vor alinia învăţământul românesc la standardele europene”, a completat şeful Executivului.

 Ministrul Educaţiei Ligia Deca a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, proiectele legilor educaţiei,despre care afirmă că au beneficiat de un amplu proces de consolidare, au sprijinul politic al coaliţiei. Ea a precizat că primul pilon este creşterea calităţii în educaţie şi reducerea analfabetismului funcţional şi a anunţat că liceele pedagogice şi universităţile vor forma profesorii de învăţământ primar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.