Acnhetă după catastrofa feroviară din Grecia: Autorităţile au făcut percheziţii în gara Larissa

0
124

Gara din Larissa a fost percheziţionată de poliţie în cadrul anchetei privind cauzele catastrofei feroviare petrecute în seara zilei de 28 februarie, când cel puţin 57 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii frontale dintre două trenuri, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt.

„Percheziţia este încă în curs de desfăşurare, face parte din anchetă. Poliţia a confiscat (…) toate documentele care pot ajuta ancheta”, a declarat purtătorul de cuvânt, în condiţiile în care accidentul feroviar a fost pus pe seama unei erori a şefului de gară din Larissa, care, de altfel, a fost arestat.

O sursă judiciară a declarat pentru AFP că ancheta în curs „vizează, de asemenea, iniţierea de proceduri penale, dacă este necesar, împotriva membrilor conducerii companiei” Hellenic Train, compania feroviară greacă deţinută de compania publică italiană Ferrovie Dello Stato Italiane (FS). Sursa a confirmat că „au fost confiscate fişiere audio, documente şi alte probe care ar putea contribui la clarificarea cazului şi la atribuirea de responsabilităţi penale”.

Guvernul şi-a făcut mea culpa, joi, în legătură cu defecţiunile „cronice” ale reţelei feroviare care au dus la această tragedie, una dintre cele mai grave din Grecia.

Instanţa vrea să înţeleagă cum a fost posibil ca un tren care transporta 342 de pasageri şi zece lucrători feroviari să folosească aceeaşi linie ferată unică în acelaşi timp cu un tren de marfă.

 

Sursa: Adevarul Zilei