Atac sinucigaş cu motocicleta în Pakistan: Cel puţin nouă poliţişti ucişi şi alţi 16 răniţi. Atentatul, revendicat de Statul Islamic

0
159

Cel puţin nouă poliţişti au fost ucişi, iar alţi 16 răniţi într-un atentat sinucigaş vizând un camion, la bordul căruia se aflau poliţiştii, în sud-vestul Pakistanului, potrivit poliţiei, un atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) într-un comunicat publicat de organul SI de propagandă Amaq, relatează AFP.

Cei nouă poliţişti au fost ucişi ”într-un atac comis de către un combatant al Statului Islamic din Pakistan”, a anunţat luni seara Amaq.

Opt dintre răniţi se aflau în stare critică.

”Kamikazele conducea o motocicletă şi a lovit camionul din spate”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei locale, Abdul Hai Aamir.

Atentatul a avut loc în districtul Kacchi, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de Quetta, capitala provinciei balucistan.

Bilanţul ar putea să crească, a avertizat Abdul Hai Aamir.

Comandantul poliţiei districtului Kacchi, Mehmood Notezai, a anunţat că victimele se întorceau dintr-un district vecin, unde au asigurat, timp de o săptămână, protecţia unui târg agricol.

Balucistanul este cea mai mare provincie, săracă şi puţin populată, din sud-vestul Pakistanului, la frontiera cu Afganistanul şi Iranul.

El este de mult timp teatrul unor violenţe etnice, sectare şi separatiste.

Această provincie este bogată în hidrocarburi şi minerale, însă populaţia acesteia, de aproximativ 12 milioane de oameni, se plânge de faptul că este marginalizată şi spoliată de resursele sale naturale.

În centrul tensiunilor din Balucistan se află şantiere importante ale Coridorului Economic China-Pakistan (CPEC), în cadrul căruia China urmează să cheltuiască peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în principal în portul Gwadar.

Poliţia din provincie este cu regularitate ţinta unor atacuri ale unor mişcări rebele locale sau a talibanilor pakistanezi din cadrul Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Pakistanul se confruntă, de câteva luni, mai ales după preluarea puterii de către talibani la kabul, în august 2021, cu o deteriorare a securităţii, mai ales în regiunile de forntier cu Afganistanul.

Sursa: Adevarul Zilei