Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, a fost respinsă de Camera Deputaţilor

0
159

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 86 de voturi pentru, 177 împotrivă şi 2 abţineri.

Deputatul Cristian Seidler (USR) a declarat după vot: ”L-aţi salvat pe salvatorul pensiilor speciale şi prin asta, v-aţi constituit, oficial, prin votul în Parlament, în scut în faţa pensiilor speciale. Mergeţi şi spuneţi tuturor alegătorilor voştri ăc faceţi scut în faţa pensiilor speciale”. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple care îl vizează că, este ”un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf si pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”.

”Aţi scris o Moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni!”, a mai spus Budăi, el arătând că PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR.

USR şi Forţa Dreptei au depuns moţiunea simplă intitulată ‘Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. Cele două partide îl acuzau pe ministru că ”nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”.

 

Sursa: Adevarul Zilei