SUA vor relaxa restricţiile privind testarea Covid pentru călătorii din China

0
139

SUA intenţionează să relaxeze privind testarea Covid pentru călătorii din China, începând de vineri, a declarat, marţi, o sursă cunoscută pentru CNN, citând o scădere a cazurilor de Covid, spitalizări şi decese şi mai multe date privind variantele care circulau în China.

În decembrie, oficialii federali din domeniul sănătăţii au anunţat că, începând cu 5 ianuarie, SUA vor cere tuturor călătorilor din China să prezinte un rezultat negativ la testul Covid la intrarea în ţară, după ce relaxarea rapidă a restricţiilor de către Beijing a dus la o creştere a numărului de cazuri.

Sursa a precizat că ordinul a fost pus în aplicare în efortul de a proteja cetăţenii americani în urma „unui val mare de infecţii în RPC”, coroborat cu „o lipsă de transparenţă” din partea oficialilor chinezi în legătură cu acest val.

Administraţia Biden plănuieşte în continuare să monitorizeze cazurile din China şi din întreaga lume, păstrând în vigoare un program de supraveghere genomică bazată pe călători (TGS), care anchetează călătorii cu privire la detaliile din jurul noilor variante.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei