Actorul Leonardo DiCaprio a depus mărturie în procesul muzicianului Pras Michel

0
111

Starul de la Hollywood Leonardo DiCaprio a depus mărturie în procesul fostului rapper de la Fugees Pras Michel, care este acuzat că a acceptat bani de la un magnat fugar pentru a influenţa politicienii americani, scrie BBC.

Pras Michel, în vârstă de 50 de ani, ar fi primit peste 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) de la miliardarul malaezian Jho Low. El neagă o serie de acuzaţii, inclusiv de conspiraţie şi manipulare a martorilor.

DiCaprio, în vârstă de 48 de ani, care nu este acuzat în acest caz, a fost rugat să depună mărturie despre legăturile sale cu Low.

Se presupune că Low ar fi furat miliarde din fondul suveran al Malaeziei în schema 1MDB, cel mai mare caz de delapidare din istorie.

Potrivit procurorilor federali, Michel a fost plătit pentru a aduce „influenţă străină secretă, ilegală” asupra politicii SUA.

Michel este acuzat că a făcut contribuţii ilegale la campania prezidenţială a lui Barack Obama din 2012, folosind o reţea ilegală de terţi plătiţi cu fonduri străine.

Procurorii cred că Low a vrut să-l folosească şi pe Michel pentru a face lobby pe lângă oficialii administraţiei Trump pentru a renunţa la investigaţia asupra presupusului rol al lui Low în schema 1MDB.

Michel şi Low se confruntă cu acuzaţii în acest caz, dar numai Michel apare în instanţă. Low este în prezent în libertate şi se crede că se află în China.

Procurorii spun că finanţatorul şi-a folosit resursele pentru a obţine favoruri din partea celebrităţilor, inclusiv a lui DiCaprio şi a modelului Miranda Kerr.

Petrecerile organizate de Low au atras şi perosnalităţi precum Alicia Keys, Paris Hilton şi Britney Spears. Spears a sărit odată dintr-un tort să-i ureze lui Low la mulţi ani.

Luni, în tribunalul de la Washington DC, DiCaprio cu barbă şi cu voce joasă, a mărturisit despre legăturile sale financiare cu Low.

DiCaprio – care s-a descris simplu drept „un actor” – le-a spus juraţilor că l-a întâlnit pentru prima dată pe Low la o petrecere din Las Vegas în 2010.

În anii următori, a participat la „o multitudine de petreceri fastuoase” pe iahturi şi în cluburi de noapte, la invitaţia lui Low, alături de alte celebrităţi, actori şi muzicieni.

O singură dată, DiCaprio a participat la o petrecere de Revelion în Australia, împreună cu Low, după care petrecăreţii au fost transportaţi cu avionul înapoi în SUA pentru a sărbători de două ori Anul Nou.

Filmul actorului din 2013 „The Wolf of Wall Street” – despre un fraudator notoriu – a fost parţial finanţat de o firmă care are legături cu Low.

„Am înţeles că este un mare om de afaceri cu multe legături”, a spus DiCaprio în instanţă. „A fost un minune în lumea afacerilor şi a avut un ultra-succes”.

Judecătorul de district din SUA Colleen Kollar-Kotelly i-a cerut de mai multe ori actorului să vorbească mai tare pentru a putea fi auzit de juriu şi de instanţă.

Michel s-a uitat la actor şi i-a făcut cu mâna când DiCaprio i s-a cerut să-l identifice în instanţă.

Bloomberg a relatat anterior că Low a fost „deosebit de generos” cu DiCaprio şi i-a donat o operă de artă de Picasso de 3,2 milioane de dolari organizaţiei sale de caritate, pe lângă o lucrare de 9,2 milioane de dolari semnată Jean-Michel Basquiat.

Mai târziu, DiCaprio a predat autorităţilor acele cadouri primite de la Low.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.