Ministrul Apărării: MApN a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale

0
143

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat luni, la Focşani, că MApN a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale şi a precizat că nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca cei peste 7.000 de militari din cadrul ministerului să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă.

El a arătat că pledează pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii.

”Nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca de exemplu cei peste 7.000 de militari doar din Ministerul Apărării Naţionale, care îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă pe actualul sistem de pensionare să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă. Toţi sunt oameni cu mare experienţă, mulţi sunt încadraţi pe posturi de comandă şi va fi impozibil pentru sistemul militar să absoarbă şocul plecării lor într-un timp atât de scurt”, a spus ministrul Apărării în discurs.

Angel Tîlvăr a precizat că ”Ministerul Apărării Naţionale a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale”.

”În acest context, pledăm pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii”, a mai spus ministrul.

Tîlvăr şi-a cerut scuze pentru ”emoţia şi febra de 40 de grade” cu care a susţinut discursul.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.