Ministrul Muncii dă din nou asigurări că salariile bugetarilor nu vor fi reduse: Lucrăm la construcţia legii salarizării

0
137

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că în realizarea unei noi legi a salarizării nu este luată în calcul ”sub nicio formă” o reducere a salariilor bugetarilor, el admiţând că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România şi-a asumat ca angajaţii din sistemul public să nu aibă sporuri care să depăşească 20 de procente din salariu.

”Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, întrebat dacă vor fi tăiate indemnizaţiile celor care sunt angajaţi în sistemul public şi care au venituri mai mari decât cel al preşedintelui ţării, Budăi a răspuns că în coaliţie nu s-a discutat acest subiect.

”Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor. Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit. Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat ministrul Muncii.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.