Zelenski: Toţi cei care ajută Ucraina să restabilească securitatea şi pun resiune asupra statului terorist sunt apărători ai păcii

0
95

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a afirmat, în discursul de duminică seară, că se pregătesc noi decizii de sancţionare a Rusiei şi că toţi cei care ajută Ucraina şi ppun presiune asupra “statului terorist” sunt “apărători ai păcii”.

“A fost pregătită o iniţiativă legislativă importantă pentru societatea noastră. Se pregătesc decizii de sancţiuni împotriva agresorului. Aşteptăm întâlniri internaţionale de diferite niveluri la Kiev. Vorbim cu partenerii noştri despre arme care ne vor ajuta să facem mai mult pentru a restabili pacea.

Săptămâna aceasta, mulţi dintre partenerii noştri au acţionat pentru a ajuta Ucraina, a ajuta ucrainenii. Din Statele Unite până în Noua Zeelandă, din Olanda şi Belgia până în Croaţia. Ţări nord-europene – Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda. Mulţumesc partenerilor pentru fiecare decizie în sprijinul Ucrainei!

De asemenea, lucrăm în detaliu noi paşi pentru a ajuta Ucraina cu ceilalţi parteneri ai noştri, îi aşteptăm în viitorul apropiat – exact ceea ce este necesar pentru puterea noastră pe linia frontului, pentru apărarea cerului nostru, pentru dreptate împotriva teroriştilor şi pentru restabilirea mai rapidă a păcii pentru întregul pământ ucrainean”, a spus Zelenski.

“Este foarte important ca lumea să ştie despre fiecare detaliu al terorii ruseşti împotriva poporului nostru, că lumea vorbeşte despre ceea ce face statul terorist şi despre cum protejăm viaţa. Sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută răspândind adevărul despre atacurile şi bombardamentele ruseşti, despre brutalitatea ocupanţilor, care nu se opreşte nici măcar o zi!

Teroarea rusă nesfârşită împotriva Nikopolului, bombardarea brutală a oraşului Herson şi a regiunii, lovituri asupra oraşului Harkov şi a regiunii, teroare împotriva satelor din zonele de frontieră din regiunea Cernihiv şi regiunea Sumy, iadul în regiunea Doneţk… Ieri  şi doar într-un atac rusesc asupra regiunii Herson, nouă ucraineni au fost ucişi – au fost implicaţi în deminare, restabilind siguranţa oamenilor. Condoleanţe rudelor şi prietenilor”, a adăugat el.

Zelenski a subliniat că afectarea securităţii este obiectivul principal pentru Rusia. “Atât la noi, cât şi peste tot în Europa, peste tot în lumea liberă. Distrugerea securităţii, aducerea morţii şi a haosului este tot ce face un stat terorist. Şi toţi cei care ajută Ucraina să restabilească securitatea, toţi cei care consolidează parteneriatele dintre ţările din Europa de dragul securităţii, de dragul puterii comune, toţi cei care pun presiune asupra statului terorist – toţi sunt apărători ai păcii. Mulţumesc tuturor celor din lume care sunt alături de Ucraina, care susţin soldaţii noştri!”, a menţionat liderul de la Kiev.

 

Sursa: Adevarul Zilei