Câciu: Cumulul pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege. La acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare

0
142

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, că prevedere privind interzicerea cumulului pensie cu salariu, care iniţial era prevăzută în Ordonanţa de reducere a cheltuielilor se va face prin act normativ la nivel de lege.

Ministrul a anunţat că încasările statului încep să revină la normalul programat astfel că cede că la acest moment nu se impune să se intervină pe impozitare.

”Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”, a anunţat ministrul la Palatul Victoria. El a continuat: ”În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituţiile de stat au început să înţeleagă mai bine rolul”.

Ministrul Finanţelor a precizat că, pe de altă parte, ”crede că la acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, spune Adrian Câciu.

”Aceste lucruri, dacă vor fi de luat în discuţie aplicată, se vor lua după ce statul îşi realizează atribuţiile şi după ce se întâmplă ceea ce toţi ne dorim, digitalizarea instituţiilor statului”, a mai arătat Adrian Câciu.

 

Sursa: Adevarul Zilei