Lukaşenko a plecat în vizită de lucru de două zile la Moscova

0
115

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a plecat într-o vizită de lucru de două zile în Rusia, a anunţat miercuri serviciul său de presă, relatează CNN.

Agenţia de presă a statului rus, BelTA, a transmis imagini de la sosirea liderului de la Minsk la Moscova.

Lukaşenko urmează să participe la Forumul Economic Eurasiatic şi are programate convorbiri, miercuri, cu liderul rus Vladimir Putin.

În timpul summitului de joi al Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, liderii ţărilor din Uniunea Economică Eurasiatică vor analiza punerea în aplicare a deciziilor privind direcţiile strategice pentru dezvoltarea integrării economice eurasiatice şi vor face bilanţul activităţilor internaţionale ale uniunii, potrivit serviciului de presă al lui Lukaşenko.

Kremlinul a confirmat anterior jurnaliştilor că Putin are programate discuţii cu Lukaşenko în cadrul Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

Consiliul Economic Eurasiatic Suprem este alcătuit din şefii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice – Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgîzstan şi Rusia..

Lukaşenko a fost la Moscova la 9 mai, unde a participat la parada militară de Ziua Victoriei, dar nu părea să fie într-o formă prea bună, iar starea sa de sănătate a dat naştere ulterior unei serii de speculaţii. Luklaşenko a confirmat, miercuri, că a fost bolnav, dar a spus că a avut un banal adenovirus.

Belarus este unul dintre puţinii aliaţi ai Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei. Deşi armata ţării nu este implicată direct în lupte, Belarusul a ajutat Rusia să lanseze invazia asupra Ucrainei în februarie 2022, permiţând trupelor Kremlinului să intre în ţară de pe teritoriul său.

Putin a declarat în martie că Rusia va staţiona arme nucleare tactice în Belarus şi că va construi o instalaţie de depozitare care urmează să fie finalizată până la începutul lunii iulie.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.