O jucătoare ucraineană îşi îndeamnă conaţionalele să le învingă pe sportivele din Rusia şi Belarus la Roland-Garros

0
132

Jucătoarea ucraineană Lesia Ţurenko, locul 63 mondial, şi-a îndemnat conaţionalele, înainte de participarea la turneul de grand slam de la Roland-Garros, să le învingă pe sportivele din Rusia şi Belarus “pe toate terenurile”, informează AFP.

“Mesajul către toţi ceilaţi sportivi, înaintea Internaţionalelor Franţei, este mereu acelaşi: trebuie să mergem să le învingem pe toate terenurile”, a spus Ţurenko. “Nu are niciun sens ca sportivii ucraineni să abandoneze. Ce imagine am arăta?”.

Ţurenko s-a plâns şi faptul că sportivele ruse şi belaruse nu au arătat deloc că o susţin, deşi unele dintre ele îi erau prietene bune înainte.

“O singură persoană a venit să îmi vorbească în prima zi a războiului. Această persoaană avea lacrimi în ochi pentru că se întâmplă ceva atât de teribil”, a explicat sportiva.

“Astăzi, nicio jucătoare (rusă sau belarusă) nu îmi mai vorbeşte. Nu simt simpatie pentru niciuna dintre ele. Tot ce pot spune este că dacă ele suferă, noi suferim şi mai mult. Sunt multe moduri de a arăta că dezaprobi (invazia). Poţi să îţi schimbi cetăţenia sau să-ţi părăseşti ţara cu familia dacă îmi este teamă”, a adăugat ea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.