Alina Gorghiu, despre rotativa guvernamentală: Se va face în momentul în care se va putea face responsabil. Acum prioritatea zero este depăşirea grevei din educaţie

0
131

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat marţi că rotativa se va face în momentul în care se va putea face, responsabil acum este ca prioritatea zero să fie depăşirea grevei din educaţie.

Ea a precizat că protocolul coaliţiei este în continuare, iar rotaţia la nivel guvernamental e o realitate care se va petrece, dar cel mai important lucru este să nu existe probleme legate de programul de guvernare, de proiectele asumate.

”Se va face în momentul în care se va putea face, responsabil acum este ca prioritatea zero să fie depăşirea grevei din educaţie şi stabilizarea acestui sector pentru că repet sunt o grămadă de elevi şi de părinţi care astăzi au de suferit. După ce se va stabiliza situaţia din sectorul educaţie sunt sigură că se vor lua şi deciziile politice”, a spus Alina Gorghiu.

”Protocolul este în continuare, această rotaţie la nivel guvernamental e o realitate care se va petrece”, a mai spus ea, adăugând că cel mai important lucru este să nu existe probleme legate de programul de guvernare, de proiectele asumate ca reforme în PNRR, priorităţile parlamentare”.

”Nu voi face niciun fel de remarcă cu privire la fuga unora sau a altora pentru că eu nu cred că în termenii aceştia trebuie pusă problema dar da, rămânerea premierului în continuare la Palatul Victoria este un gest de responsabilitate şi de asumare. Domnia sa a rămas să rezolve o problemă stringentă pentru sectorul educaţiei iar lucrul acesta va fi făcut sper eu în scurt timp, să nu mai aveam această situaţie în educaţie şi sper ca lucrurile să revină pe făgaşul normal. Asta nu înseamnă că legea salarizării nu trebuie să fie de urgenţă elaborată, discutată, pusă în discuţie cu partenerii sociali, pusă în transparenţă decizională pentru că suntem în întârziere”, a mai spus Gorghiu.

Ea a mai spus că sunt peste 120 de pagini de amendamente la legea pensiilor de serviciu.

 

Sursa: Adevarul Zilei