Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu privind deteriorarea calităţii aerului, în nord-estul SUA, din cauza incendiilor puternice

0
105

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Statele Unite ale Americii, unde a fost emis, în zona de nord-est, un Cod roşu privind deteriorarea calităţii aerului, din cauza incendiilor de pădure din Canada. De asemenea, sunt înregistrate întârzieri ale curselor aeriene.

Potrivit MAE, în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii (Marile Lacuri, New York, Washington DC, Baltimore, North Carolina, South Carolina) că autorităţile locale au emis un cod roşu, până pe 11 iunie, privind deteriorarea severă a calităţii aerului, din cauza particulelor de cenuşă şi elementelor nocive provenite de la incendiile de pădure din Canada. Fumul de la aceste incendii se deplasează pe sute de kilometri deasupra teritoriului SUA, în zonele din Atlanticul mijlociu, prin nord-est şi părţi ale Marilor Lacuri.

Cea mai severă deteriorare a calităţii aerului afectează zona de la nordul Atlanticului mijlociu până la areale din statul New York şi vestul regiunii New England, inclusiv coridorul New York City – Washington DC.

Calitatea aerului în aceste zone se află în categoriile de risc ridicat, variind de la nesănătos la foarte nesănătos şi periculos, potrivit www.airnow.gov.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în aer liber în ariile afectate de valul de particule de cenuşă şi de elementele nocive cauzate de incendiile respective. Informaţii actualizate despre evoluţia norului de suspensie pot fi accesate pe pagina dedicată https://www.airnow.gov/national-maps/.

Autorităţile americane îndeamnă cetăţenii să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate, iar în cazul necesităţii acestor călătorii să utilizeze masca de protecţie atunci cand se află în spaţiul exterior.

”Din cauza acestor condiţii, au fost înregistrate numeroase întârzeri şi anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autorităţile americane îndrumă cetăţenii care au prevăzute călătorii interne sau internaţionale, în perioada menţionată, să menţină legătura cu companiile aeriene ce operează zboruri de pe aeroporturile din New York, Newark, Baltimore, Dulles – Washington DC, în vederea obţinerii asistenţei şi rerutării zborurilor, după caz, precum şi să acceseze site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american: https://www.transportation.gov/individuals/aviation-consumer-protection/flight-delays-cancellations, precum şi https://www.transportation.gov/airconsumer/airline-cancellation-delay-dashboard”, arată MAE.

Cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Washington: +1 (202) 332-2392, +1 (202) 332-2935, +1 (202) 332-4858, ale Consulatului General al Romaniei la New York +1 (212) 682-9120; +1 (212) 682-9121 şi ale Consulatului General al României la Chicago +1 (312) 573-1315, +1 (312) 573-1181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei Romaniei la Washington, DC: +1 (202) 420-8350, Consulatului General al României la New York: +1 (917) 679-9874, Consulatul General al României la Chicago +1 (312) 307-2923.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://washington.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.