Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar al Guvernului

0
1208

Ministrul Justiţiei a fost desemnat, luni, de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Administraţia Prezidenţială a anunţat că în cursul zilei de marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituţionale, Preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, anunţă, luni, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

”În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României va invita marţi, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, mai anunţă Administraţia Prezidenţială.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni că demisionează şi a anunţatb că, cel mai probabil joi, va exista un nou Cabinet. 

La ora transmiterii acestei ştiri, este în derulare o şedinţă a coaliţiei. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.