Atenționări COD PORTOCALIU și GALBEN de ninsori viscolite în aproape toată țara

0
67

Situația meteorologică se înrăutățește semnificativ în România, potrivit avertizărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

O perioadă aspră se apropie în România, cu vremea care se înrăutățește semnificativ, potrivit ultimelor atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii prognozează fenomene extreme care vor afecta întreg teritoriul României în următoarea perioadă.

Cod Galben de intensificări ale vântului

Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte 

Zone afectate:

Imagine

 În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

 Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

O altă avertizare de cod galben va fi valabilă de azi, 24 noiembrie, ora 18:00 până pe 26 noiembrie, ora 18:00
Fenomenele vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol
 

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.
Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

CITEȘTE ȘI: Când vine prima ninsoare în Capitală

Cod portocaliu de viscol

Interval de valabilitate: 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol
Zone afectate:  

Imagine

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod Galben de viscol

Valabil de la : 24-11-2023 ora 6:05 până la : 24-11-2023 ora 11:00

In zona : Zona joasă a județului Vrancea , respectiv zona localităților: Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Vulturu, Odobești, Vidra, Păunești, Gugești, Homocea, Suraia, Măicănești, Dumitrești, Vânători, Sihlea, Țifești, Tătăranu, Bolotești, Cotești, Ruginești, Garoafa, Slobozia Bradului, Vizantea-Livezi, Jariștea, Movilița, Străoane, Ciorăști, Câmpuri, Dumbrăveni, Nereju, Pufești, Mera, Tulnici, Milcovul, Răcoasa, Gologanu, Vârteșcoiu, Fitionești, Popești, Vrâncioaia, Soveja, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Ploscuțeni, Tâmboești, Cârligele, Câmpineanca, Reghiu, Urechești, Răstoaca, Nistorești, Chiojdeni, Tănăsoaia, Paltin, Slobozia Ciorăști, Biliești, Paulești, Vintileasca, Andreiașu de Jos, Negrilești, Bălești, Corbița, Broșteni, Năruja, Bordești, Boghești, Jitia, Valea Sării, Nănești, Bârsești, Spulber, Obrejița;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

De asemenea. o averizare de cod galben este valabilă de la : 24-11-2023 ora 5:20 până la : 24-11-2023 ora 11:00

In zona : Județul Botoşani ;
Județul Iaşi ;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.