Marcel Ciolacu, reacție după decizia UE față de aderarea Moldovei și Ucrainei: „România este și va continua să fie un susținător”

0
85

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, joi, după ce UE a decis demararea negocierilor de aderare pentru Ucraina și Republica Moldova.

„Salut decizia Consiliului European și felicit Republica Moldova și Ucraina pentru demararea negocierilor de aderare la UE.

România este și va continua să fie un susținător ferm pe tot parcursul procesului de negocieri”, a scris Marcel Ciolacu.

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola, a declarat că Republica Moldova și Ucraina ar trebui să înceapă cât mai repede negocierile de aderare la Uniunea Europeană. 

„Dacă sunt îndeplinite condiţiile, când cerinţele sunt realizate, trebuie să facem ceea ce spunem că facem”, a declarat ea în cadrul conferinţei de presă de la sediul Consiliului.

Ucraina şi Republica Moldova au livrat „în cele mai dificile circumstanţe” şi pasul următor trebuie să fie deschiderea negocierilor de aderare. Această decizie, a spus ea, „nu se va naşte din oportunism sau vreo cale rapidă”, ci va fi „bazată pe merit”.

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, reacții la anunțul negocierilor de aderare la UE: „Victorie pentru întreaga Europă”

În pofida opoziţiei ferme a lui Viktor Orban faţă de declanşarea negocierilor de aderare cu Ucraina – reiterată joi şi care ar putea provoca probleme majore summitului de două zile – Metsola a spus că speră că UE va putea să arate unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.