Acuzații grave la adresa șefilor ISU Prahova, inclusiv FALS în documente. Primele concluzii după tragedia de la Ferma Dacilor – VIDEO

0
97

Șefii Ministerului de Interne prezintă presei cu primele explicații după incendiul de la „Ferma Dacilor”, în care 8 oameni au murit. Șeful ISU, Raed Arafat, a precizat că neregulile legate de prevenția la incendii au jucat un rol major, poate decisiv, în producerea tragediei. Pe de altă parte, adjunctul ISU a lansat o serie de acuzații grave la adresa șefilor ISU Prahova, inclusiv de fals în acte.

Centrala de alarmare în caz de incendiu nu era funcțională. Dacă aceasta funcționa astăzi nu eram aici.  În 2019, la controlul făcut acest amplasament putea fi închis. Exista baza legală pentru a face asta. Partea de prevenire la nivelul situațiilor de urgență e una dintre cele mai importante.

Principalele declarații ale adjunctul șefului IGSU, BENONE DUDUC

Vicierea actului de autoritate prin implicarea prim-adjunctului ISU Prahova în activitateade control, în iulie 2019, la Ferma Dacilor, prin faptul că prim-adjunctul nu poate desfășura efectiv control de prevenire.

Impunerea unei stăi de temere a inspectorilor care se împotriveau stilului.

Modificarea discreționară a planurilor de control, după propriile interese

Ma mult, aceste planuri au fost modificate. Se poate vorbi de fals în documente

Controlul la Ferma Dacilor a fost făcut prin încălcarea regulamentului

Nu s-au făcut controale ulterioare nici pentru determinarea de a intra în legalitate, justificarea ISU Prahova fiind legată de pandemie

Modul de emitere a certificatului de atestare a contrucției ridică semne de întrebare, pentru că a avut la bază expertiză pe o singură cerință.

În urma suspiciunilor legate de lipsa de vigilență a ISU Prahova față de neregulile de la pensiunea care a ars, doi șefi ai Inspectoratului au fost înlocuiți din funcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.