Vreme 12 februarie. Temperaturi de primăvară și cod galben de vânt

0
68

Vremea în data de 12 februarie vine cu temperaturi ridicate, de primăvară, însă va fi în vigoare și un cod galben de vânt.

Astazi, temperaturile vor fi mai scazute fata de intervalul precedent, însa se vor mentine cu mult peste mediile multianuale specifice acestei date. Dinspre regiunile sud-vestice aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Vor fi mai ales averse si izolat descarcari electrice în Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si Transilvania. In Transilvania, în nordul Olteniei si al Munteniei, cantitatile de apa vor fi însemnate (peste 15…20 l/mp). Vântul va avea intensificari în Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei şi sudul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

In Bucuresti, vremea se va mentine semnificativ mai calda decât normal în aceasta perioada din an. Dupa-amiaza si seara vor fi averse si posibil descarcari electrice. Temperatura maxima se va situa în jurul a 16 grade.

La munte, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie si doar la altitudini mari (peste 1700 m) trecator vor fi precipitatii mixte. Valorile de temperatura vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.