Vremea 14 martie: ploi și ninsori în aproape toată țara

0
50

Vremea în data de 14 martie este una capricioasă cu ploi în aproape toate zonele țării.

Astazi, temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ploua moderat în cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, unde izolat se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp, dar în general slab, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova și izolat în celelalte regiuni.

La munte, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în jumătatea de nord a Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul precedent în regiunile extracarpatice, vor fi cuprinse între 3 și 13 grade.

În Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade.

La munte, cerul va avea înnorări și va ploua, iar în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Meridionali și de Curbură cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.