Viitorul NU sună deloc bine! Apa menajeră ar putea fi transformată în apă potabilă, inclusiv cea de la toaletă

0
37

Seceta și încălzirea globală au declanșat o adevărată criză a apei. Cercetătorii caută soluții disperate pentru a asigura oamenilor apă potabilă, însă unele dintre direcțiile în care se îndreaptă nu sunt tocmai îmbietoare. În viitoare am putea ajunge să bem…apă din toaletă. 

Din cauza secetei și a încălzirii globale, companiile de apă din Olanda caută noi surse de apă pentru viitor. Una dintre variantele pe care o iau în considerare este transformarea apei menajere în apă potabilă. „Sunt diverse provocări majore în sectorul apei potabile. Mereu am avut probleme legate de calitatea apei. Acum avem probleme legate de substanțele chimice, dar și de cantitatea apei. Problema disponibilității este una urgentă”, a declarat  Jelle Hannema, director general companie de apă.

Inițiativa pare una disperată, dar și situația este una critică. În Olanda, ca în multe alte părți ale lumii, consumul crește de la un an la altul, în timp ce sursele de apă sunt tot mai afectate de vremea capricioasă. ONU a avertizat încă de anul trecut că lumea se îndreaptă spre o criză iminentă a apei potabile. Asta în condițiile în care cererea va depăși cantitatea disponibilă cu 40% până în 2030. 

Citește și România și Bulgaria, campionane ale risipei de apă. Aproape jumătate din volumul de lichid vital se pierde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.