Legea „păcănelelor” a intrat în vigoare. Ce se întâmplă, de fapt, cu sălile de joc deja funcționale?

0
42

Așa-numita lege a „păcănelelor”, prin care este interzisă funcționarea sălilor de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare.  Legea urmăreşte să limiteze dependenţa de jocurile de noroc şi prevede amenzi de până la 200 de mii de lei.

Pentru a-și putea desfășura activitatea, operatorii de jocuri de noroc care pun la dispoziția clienților păcănele au obligația, potrivit noilor reglementări, să prezinte o adeverință eliberată de primăria de pe raza teritorială a spațiului propus pentru aceste activități.

Documentul trebuie să ateste că sala de jocuri este amplasată într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.

Criticii actului normativ spun că reglementprile adoptate sunt insuficiente, în condiţiile în care marea majoritate a dependenţilor ar fi în oraşele mari. 

Dependent de jocuri de noroc: ”Sunt bolnav, un nenorocit, i-am dezamăgit pe toți”. Noua lege a păcănelelor nu schimbă nimic

Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței de activitate.

Noile măsuri completează ordonanța de urgență care prevede, între altele, că firmele din industria jocurilor de noroc trebuie să aibă sediul în România.

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.