Statuetă veche de aproape 2 mii de ani, găsită de un elev de 13 ani în curtea bunicii sale

0
409

O statuetă din bronz care o reprezintă pe zeița romană Venus a fost descoperită de un copil în județul Iași. Alexandru Nicolae Mâncă a găsit, în curtea bunicii sale, o statuetă de bronz reprezentând zeița romană Venus. Istoricii arată că este o descoperire extrem de rară și foarte valoroasă. Artefactul datează de acum aproape 2 mii de ani și provine din Imperiul Roman, scrie bzi.ro.

În cursul zilei de 20 aprilie 2021, Alexandru Nicolae Mâncă, minor în vârstă de 13 ani, însoțit de unchiul său Andrei Hrib, a predat la Direcția Județeană pentru Cultură Iași o statuetă de bronz reprezentând zeița romană Venus. Alexandru Nicolae Mâncă a descoperit această statuetă în curtea casei bunicii sale, Rodica Hrib, din satul Perieni, comuna Probota – județul Iași, în timpul lucrărilor agricole de primăvară.

Specialiștii și istoricii arată că este o descoperire extrem de rară și foarte valoroasă. Artefactul datează de acum aproape două  mii de ani. O asemenea statuetă, conform colecționarilor sau caselor de licitație, trece de 6.000 de lire sterline, dar poate ajunge și la sume mai mari. Conform legii, descoperitorul va primi o importantă sumă pentru descoperirea sa, având în vedere că a predat-o, în 72 de ore, autorităților.

Alexandru Nicolae Mâncă este elev  în clasa a VII-a și își dorește să devină IT-ist. Deși nu este pasionat de istorie, copilul transmite că este important să ne respectăm trecutul și istoria, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.