Start la programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”

0
418

Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” demarează luni, 26 aprilie. Astfel, persoanele fizice pot merge, începând de la ora 10:00, la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere. Persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în vederea accesării celor două programe.

Potrivit datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), ediţia din acest an a programului “ Rabla Clasic” va avea un buget total de 440 de milioane de lei. Bugetul este cu 35 de milioane de lei mai mult decât în 2020, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante.

În cadrul acestui program, în anul 2021 va fi majorată atât prima de casare – de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, cât şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid – de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km – de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin “Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, în condiţiile în care ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

AFM informează că valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului “Rabla Clasic” a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii. În acest timp, beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.

ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că, pentru derularea celor două programe guvernamentale, se va asigura informatizarea integrală a proceselor specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.