Compania AstraZeneca a fost dată în judecată de către Uniunea Europeană

0
340

Uniunea Europeană (UE) a luat o decizie radicală și a acționat în instanță. Producătorul AstraZeneca a fost dat în judecată de către organismul european. Motivul? Compania a înregistrat întârzieri uriașe în livrarea dozelor de vaccinuri anti – coronavirus.

Producătorul farmaceutic AstraZeneca s-a angajat să livreze Uniunii Europene (UE), într-un anumit interval de timp, o cantitate de doze de vaccinuri anti – Covid – 19. Promisiunile stipulante în contract nu au fost respectate, motiv pentru care Uniunea Europeană a apelat la lege.

La începutul acestei săptămâni au fost demarate demersurile juridice pentru ca producătorul AstraZeneca să fie dat în judecată.

Conform Reuters, compania AstraZeneca nu a avut un plan bine stabilit pe care să-l urmeze astfel încât să nu se ajungă la această situație.

Contractul prin care AstraZeneca s-a angajat să livreze Uniunii Europene (UE) vaccinuri anti – Covid nu a fost respectat. În contract scrie că în al doilea trimestru din anul 2021 trebuiau să fie livrate în Europa 180 de milioane de doze de vaccinuri.

Pentru perioada decembrie 2020 – iunie 2021, compania promisese să livreze o cantitate de 300 de milioane de doze de vaccin. Termenele din contract nu au fost respectate. În data de 12 martie 2021, AstraZeneca anunța că nu poate livra decât o treime din cantitatea de doze promise. Uniunea Europeană (UE) a trecut la acel moment la amenințări și a transmis către AstraZeneca o notificare în acest sens.

Comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton a anunțat recent faptul că acel contract prin care se achiziționează doze de vaccin anti – coronavirus de la AstraZeneca / Oxford ar putea să nu mai fie prelungit.  Acesta e explicat recent că Uniunea Europeană (UE) ar putea fi determinată să nu mai prelungească contractul că grupul AstraZeneca / Oxford. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.