Rata infectărilor cu COVID-19 este în continuă scădere

0
380

Incidența cazurilor de îmbolnăviri a scăzut sub 3,5 la mie. Asta înseamnă practic că se renunță la carantina de week-end.

Scăderea numărului de cazuri de infectări cu coronavirus a fost determinată de măsurile restrictive implementate în ultimele săptămâni. Pentru că incidența îmbolnăvirilor Covid – 19 a scăzut sub 3,5 la mie, în București măsurile restrictive vor începe să se relaxeze.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, incidența cazurilor de îmbolnăviri cu Covid – 19 este în prezent 3,46 raportat la 1 000 de locuitori. 

O primă etapă a relaxării restricțiilor este renunțarea la carantina din timpul week-end-ului. Astfel, nu vor mai exista restricții în ceea ce privește deplasările în afara locuinței după ora 20.00. Bucureștenii se vor putea deplasa până în orele 22.00. Rămâne însă în vigoare măsura carantinei de noapte care interzice deplasările în afara locuinței în intervalul 22.00 – 05.00.

Mai mult, se va extinde din nou programul de funcționare al magazinelor, până la ora 21.00.

Întreaga situație epidemiologică din Capitală urmează să fie atent analizată de către Comitetul pentru situații de urgență. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat deja o ședință pe această temă.

Cel mai probabil, relaxarea va avea loc de mâine, marții, 27 aprilie 2021, de la ora 00.00.

Relaxarea restricțiilor din București mai presupune și redeschiderea sălilor de sport. În ceea ce privește cinematografele și restaurantele, acestea vor funcționa după același program ca și până în prezent.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, pe raza municipiului București au fost depistate 178 587 de cazuri de îmbolăviri cu Covid – 19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 275 de noi cazuri de contaminări cu noul coronavirus. Conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS), incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid – 19 raportată la ultimele 14 zile este de 3,46 la mie. https://ziareonline.ro/ultima-ora-vesti-bune-pentru-bucuresteni-se-relaxeaza-restrictiile-anti-pandemie.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.