Vaccinarea adolescenților împotriva COVID-19, EXTINSĂ în mai multe țări europene

0
331

Polonia începe vaccinarea adolescenților de săptămâna viitoare. Aceștia vor fi imunizați în centrele care există deja pentru adulți, la fel cum a anunțat că va proceda și România. 

Polonia va demara vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani pe 7 iunie, a anunţat marţi responsabilul guvernamental pentru campania de vaccinare, Michal Dworczyk.

Copiii vor fi imunizaţi în centrele pentru vaccinare existente.

Anunțul despre vaccinarea copiilor de 12 ani până la 15 ani vine după ce Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a autorizat vaccinul de la Pfizer/BioNTech pentru a fi administrat la această categorie de vârstă.

La jumătatea lunii septembrie, directorii de unităţi de învăţământ vor putea deschide centre de vaccinare în şcolile pe care le administrează, a spus ministrul Educaţiei din această ţară în timpul unei conferinţe de presă.

Până în prezent, Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, a administrat peste 20 de milioane de doze de vaccinuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii. Peste 7 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

De luni, Polonia se află printre cele şapte state membre UE care au aderat la sistemul de certificate electronice COVID-19 al blocului comunitar, a spus Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Certificatele atestă vaccinarea, rezultatul negativ al unui teste pentru depistarea COVID-19 sau prezenţa anticorpilor pentru persoanele care au avut boala, a spus Niedzielski.