Virusul SARS-CoV-2 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural, după izbucnirea epidemiei

0
310

Un nou studiu ce urmează a fi publicat într-un jurnal ştiinţific şi scris de cercetătorii Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia) susţine că există dovezi potrivit cărora Institutul de Virusologie din Wuhan a creat în laborator coronavirusul SARS-CoV-2 şi apoi l-a manipulat prin inginerie inversă pentru a-i da aparenţa unui virus apărut natural la lilieci.

Daily Mail a obţinut în exclusivitate acest studiu de 22 de pagini în care cei doi cercetători arată că noul coronavirus nu are un „antecedent natural credibil”, fiind compus printr-un experiment al adăugării unei noi funcţii prin care să devină capabil să infecteze celulele umane în mod eficient.

Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia) susţin că au descoperit „amprente unice” în probele de la pacienţii cu COVID-19 care dovedesc o manipulare în laborator, scrie realitatea.net care citează adevarul.ro Potrivit studiului, cercetătorii chinezi de la Institutul de Virusologie au folosit structura moleculară a unui coronavirus prelevat de lilieci pe care au suprapus o nouă proteină spike astfel încât să creeze un coronavirus contagios capabil să provoace o boală mortală.

„Credem că s-au creat virusuri prin inginerie genetică inversă. Au modificat un virus natural şi apoi au umblat la date pentru a face să pară că face parte din secvenţe genetice anterioare apărute spontan”, au explicat cercetătorii, pentru Daily Mail. Publicaţia britanică a publicat şi capturi de ecran ale unor pagini din studiu. Mai mult, există indicii ale unei „distrugeri deliberate, ascundere sau contaminare a datelor” de către laboratorul din Wuhan, în timp ce „oamenii de ştiinţă care au vrut să-şi împărtăşească descoperirile nu au mai putut face asta sau au dispărut”.