Țara în care se renunță la masca de protecție în spațiile publice închise. Regulile sunt diferite pentru turiști

0
854

Israelul este una dintre țările care s-au descurcat cel mai bine în perioada pandemiei de coronavirus. Cu o campanie de vaccinare de succes, locuitorii acestei țări nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice închise.

Din totalul celor 9,3 milioane de locuitori, în Israel au fost vaccinați împotriva coronavirusului peste cinci milioane de oameni, cu schema completă. Aceasta este cea mai de succes campanie de vaccinare din toată lumea.

„Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Chiar dacă locuitorii din Israel nu vor mai trebui să respecte măsuri drastice de restricție, pentru turiști legea este alta. Străinii nu pot intra în Israel, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

Orice persoană care ajunge în Israel intră într-o carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă.

Sursa: Adevarul Zilei