Ucraina va putea adera la NATO doar cu anumite condiții. Joe Biden: Trebuie să elimine corupția

0
312

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat la Bruxelles că Ucraina va putea adera la NATO după ce va elimina corupția.

Oficialul a mai precizat că Ucraina va trebui să mai îndeplinească și alte condiții necesare pentru intrarea în NATO, explicând că acest lucru va fi posibil, chiar dacă Peninsula Crimeea a fost anexată de către Rusia.

Mai mult, președintele american a promis că țara va fi primită în Alianța Nord-Atlantică indiferent de rolul pe care Moscova îl are în regiunea de est a Ucrainei.

„Ei trebuie să lupte în continuare împotriva corupţiei. Între timp, vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca Ucraina să poată rezista agresiunilor ruseşti, pentru a-şi menţine securitatea”, a declarat liderul de la Casa Albă la finalul summitului NATO de la Bruxelles.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat un răspuns clar, „da” sau „nu” din partea liderului de la Casa Albă în ceea ce privește aderarea țării pe care o conduce la NATO.

 „Statele Unite ar trebui să-i acorde Ucrainei susţinere economică”, a mai declarat Zelenski într-un interviu acordat Reuters.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a acordat Kievului un nou ajutor militar în valoare de 150 de milioane de dolari, după ce în luna martie SUA au oferit Ucrainei armament în valoare de 125 milioane de dolari.

 

Sursa: Adevarul Zilei