Ambasadorul Rusiei la Washington a fost rechemat la post

0
317

Ambasadorul Rusiei la Washington se întoarce la post. Acesta s-a întors duminică în Statele Unite al Americii. Acesta este primul efect al întâlnirii dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi președinți s-a discutat despre revenirea ambasadorilor la post.

Avionul SU100 care îl transportă pe Anatoli Antonov a decolat la ora locală 09:20 (06:20 GMT) de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova cu destinaţia New York, de unde va zbura apoi spre Washington, au anunţat agenţiile de presă ruseşti.

”Având în vedere rezultatele întâlnirii dintre cei doi preşedinţi, mă bazez pe o muncă constructivă cu colegii mei americani pentru a construi relaţii pe o bază egală şi pragmatică”, a declarat ambasadorul, precizând că se află „într-o dispoziţie optimistă”, scrie agenția Ria Novosti, potrivit Agerpres.

După întâlnirea cu Joe Biden la Geneva, președintele rus Vladimir Putin a anunțat revenirea la posturi a ambasadorilor rus şi american.

Relaţiile diplomatice dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat rapid după instalarea în funcţie, în ianuarie, a lui Joe Biden.

Noul președinte al SUA a acuzat Rusia de o serie de atacuri cibernetice şi interferenţe în alegerile din Statele Unite.

În martie, Rusia a decis să-l recheme pe Anatoli Antonov. Ambasadorul american, John Sullivan, a anunţat, o lună mai târziu, că se va întoarce la Washington pentru consultări, lucru cerut de Kremlin.

Sursa: Adevarul Zilei