Neașteptat! Peste 5 milioane de oameni au devenit milionari în timpul pandemiei

0
414

În timpul pandemiei de coronavirus, peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, chiar dacă situația economică din întreaga lume a fost pusă la pământ de acest virus.

Pandemia a făcut ca oameni săraci să devină și mai săraci, însă, în același timp, numărul milionarilor a crescut la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse. În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari.

Creșterea piețelor bursiere și majorarea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averilor. Crearea bogăției părea a fi „complet detașată” de necazurile economice ale pandemiei, spun realizatorii studiului.

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, spune că pandemia a avut un „impact acut pe termen scurt pe piețele globale”, dar a menționat că acest lucru a fost „în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020”.

„Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului”, a spus el.

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.