Cea mai lungă infecţie cu COVID-19: Un bărbat, testat pozitiv pentru coronavirus timp de 305 zile

0
328

Un bărbat în vârstă de 72 de ani din Marea Britanie a fost infectat cu coronavirus timp de 10 luni. Acest caz este considerat de specialiști cea mai îndelungată infecție persistentă cu acest virus.

Dave Smith, un fost instructor auto din Bristol, a fost testat pozitiv cu coronavirus timp de 305 zile. În prezent, bărbatul este sănătos și are rezultate negative la testarea anti-COVID, însă la început a prezentat afecțiuni care i-au fragilizat sistemul imunitar.

”Ori de câte ori mi-a fost rău, m-am simţit (…) la un pas de moarte. Soţia mea a început de cinci ori să-mi organizeze înmormântarea. Mi-am chemat toţi membrii familiei să fac pace cu ei. Acum mi-aş fi dorit să-mi ţin gura”, a adăugat britanicul glumind, pentru The Guardian.

Cazul său urmează să fie prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID) din luna iulie.

Un rezumat al lucrării ştiinţifice dedicate acestui caz, care urmează să fie prezentat la congres, notează că Smith a avut ”infecţia cu COVID-19 cea mai îndelungată consemnată în literatura” de specialitate.

Specialiştii efectuează cercetări suplimentare asupra ”infectării persistente la indivizi cu sistemul imunitar slăbit”.

Sursa: Adevarul Zilei